Sztuka przygotowywania zdrowych przekąsek.
Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się więcej na domenie internetowej wina. Wina mają oprócz tego nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, by wyeliminować tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.
2. Przejrzyj
3. Dowiedz się więcej
4. Tutaj
5. Dowiedz się więcej Sposoby na prowadzenie aktywnego trybu życia w dużym mieście.