• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka przygotowywania zdrowych przekąsek.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się więcej na domenie internetowej wina. Wina mają oprócz tego nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, by wyeliminować tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Dowiedz się teraz

2. Przejrzyj

3. Dowiedz się więcej

4. Tutaj

5. Dowiedz się więcej Sposoby na prowadzenie aktywnego trybu życia w dużym mieście.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.